Presentació del llibre “Alma y Memoria Badajoz” i Inauguració de l’Exposició “El Capazo” a Ripollet

Els dies 5 i 6 de juliol, el Centre Cultural de Ripollet va ser escenari d’una sèrie d’esdeveniments culturals de gran rellevància. Entre aquests, cal destacar la presentació del llibre “Alma y Memoria Badajoz” del reconegut fotoperiodista Jorge Armestar, la inauguració de l’exposició “El Capazo”, organitzada per AFOCER, i el taller titulat “El projecte fotogràfic i la culminació com a foto-llibre”, també impartit per Jorge Armestar.
Presentació del llibre “Alma y Memoria Badajoz”
El fotoperiodista Jorge Armestar va presentar el seu últim llibre “Alma y Memoria Badajoz”, una obra que recull una col·lecció d’imatges emotives i significatives que capten l’essència de les festes tradiconals de la província de Badajoz. Aquest llibre és una veritable joia visual que ofereix una perspectiva única de la cultura, la història i la gent de Badajoz.
Destacar el generòs gest d’en Jorge Armestar, fent donació de dos exemplars d’aquest projecte Alma y Memoria, a la Biblioteca Municipal de Ripollet.
Inauguració de l’Exposició “El Capazo”
El mateix dia, es va inaugurar l’exposició fotogràfica “El Capazo”, organitzada per AFOCER,. Aquesta exposició, mostra aquesta és el resultat del viatge fotogràfic que deu socis i sòcies d’aquesta entitat, van fer a l’abril de 2022 a la població de Torre de Don Miguel, a la Sierra de Gata, per fotografiar aquesta festa El Capazo, declarada aquell mateix any festa d’Interès turísric per la Junta d’Extremadura.
Taller “El projecte fotogràfic i la culminació com a foto-llibre”
A més, Jorge Armestar va oferir un taller especialitzat anomenat “El projecte fotogràfic i la culminació com a foto-llibre”. Aquest taller va proporcionar als assistents les eines i els coneixements necessaris per desenvolupar un projecte fotogràfic complet i portar-lo fins a la seva culminació en format de llibre, una experiència formativa molt apreciada pels participants.
Agraïments
AFOCER vol expressar el seu sincer agraïment als representants del consistori, la Sra. Lourdes Serra, Regidora de Participació de l’Ajuntament de Ripollet i la Sra. Elena Vilalta, Cap del Departament de Cultura, que van tenir l’amabilitat d’acompanyar-nos durant la inauguració d’aquests esdeveniments. La seva presència va ser un suport valuós i un reconeixement important per a la nostra entitat.
També volem agrair a la Sra. Maria Jesús Nuevo, Tènica de Turisme del Centro Comarcal de Interpretación de la Sierra de Gata de la red de Centros de Interpreación de la Diputación de Extremadura , per atorgar-nos el títol de “Ambaixadors de El Capazo”. Per Afocer, aquest honor és un estímul per continuar treballant en la difusió de la cultura fotogràfica i com agraïment per aquest reconeixement, l’exposició serà donada al Centro de Interpretación Comarcal de la Sierra de Gata.
Finalment, el nostre reconeixement a la Sra. Ana Isabel Alonso, responsable del Departament de Qualitat de l’almazara As Pontis, per la seva generosa col·laboració en el tast d’olis del nord de la província de Cáceres, titulat “Descubriendo el tesoro del norte de Cáceres”. Aquesta activitat va ser una deliciosa manera de connectar la fotografia amb la riquesa gastronòmica de la regió

Fotografies: Manel Navarro

Presentació llibre de Jorge Armestar i inauguració exposició El Capazo

Image 1 of 22