Homenatge a Gabriel Escursell

21 de September de 2022

El passat diumenge dia 18, va tenir lloc a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola, l’homenatge ciutadà al fotògraf Gabriel Escursell, organitzat pel GREC Cerdanyola i AFOCER
L’emotiu i multitudinari acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Cerdanyola, Juan Antonio Hidalgo (GREC) i Dolors Bassas (AFOCER).
Durant el transcurs d’aquest homenatge, es va fer la presentació del llibre editat per l’ocasió “ESCURSELL: 52 anys fotografiant Cerdanyola” i una projecció d’algunes de les fotografies més representatives de l’extensa carrera d’en Gabriel i que apareixen al llibre commemoratiu.
També, es va fer el lliurament de la insígnia daurada d’AFOCER, reconeixement que Afocer atorga als socis que fa més de 50 anys que pertanyen a l’agrupació.
L’alcalde, Sr Carlos Cordón, va agraïr poder participar d’aquest merescut homenatge, a una persona molt estimada a la ciutat- “Les fotos al final són un bé preuat pel present i el passat, també per escriure les noves pàgines i el futur de la ciutat”. També, va fer referència al compromís de l’Ajuntament per “fer un arxiu històric com Déu mana”
Per finalitzar l’acte, el mateix Gabriel Escursell va adreçar unes paraules a l’audiència, on va agrair a totes les persones que han col·laborat en aquesta commemoració. Va explicar una de les moltes anècdotes que ben segur en té, que va viure als anys 40 o 50 a Ripollet: “Vaig veure un senyor amb una màquina de fotografiar, molt grossa i li vaig preguntar ‘escolti, quan val’? Em va respondre, si em portes una patata, us faig la foto, referint-se al meu germà i a mi”. Amb aquesta vivència, Gabriel ha volgut destacar la feina dels fotògrafs, fent fotografies “amb màquines que semblaven carretons, i amb una qualitat molt bona”.
El mateix Gabriel va acomiadar l’acte amb aquestes paraules: “Fins aquí, el meu testimoni sobre la fotografia, gràcies per la vostra assistència”.
Volem destacar que al finalitzar l’acte, es va poder adquirir el llibre i va quedar exhaurit en qüestió de minuts.
Es tornarà a fer una altra tirada d’aquest, que es posarà a la venda a diferents llibreries de la ciutat i també, es podrà adquirir de forma online. Un cop estiguin les còpies impreses, informarem dels punts de venda.

Podeu veure un resum de l’acte i noticies aparegudes als mitjans de comuncació, als següents enllaços:
Tot Cerdanyola: https://www.totcerdanyola.cat/actualitat/societat/llagrimes-agraiments-en-homenatge-fotograf-gabriel-escursell_2172586102.html
Cerdanyola al Dia: http://cerdanyolaaldia.com/gabriel-escursell-cada-fotografia-es-una-historia/
Cerdanyola.info: https://www.youtube.com/watch?v=solUEyEmNpI
Video de José Luis Garcia https://www.youtube.com/watch?v=mM6UZJYB0rk
Si voleu adquirir el llibre editat, cliqueu al següent enllaç, on trobareu les diferents opcions : http://www.cerdanyola.net/escursell/
També, es podrà comprar directament a diferents llibreries de la ciutat. Informarem dels punts de venda quan estiguin disponibles els exemplars del llibre

Fotografies: Joan Manuel Vera (Tito)

Homenatge Gabriel Escursell

Image 2 of 21