Què és Afocer 2019-01-20T20:17:38+00:00

AFOCER –Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet– és una associació cultural dedicada a l’ensenyament, conservació, promoció i difusió de la Fotografia.
Fou fundada l’any 1969 a Cerdanyola del Vallès per un reduït grup de persones aficionades a la Fotografia amb la finalitat d’intercanviar experiències, ideés i emocions relacionades amb l’art que els apassionava.
Als 10 anys de la seva fundació, el 1979, el seu àmbit s’expansiona fins a la veïna població de Ripollet, organitzant des llavors, les activitats entre las dos localitats simultàniament.
AFOCER forma part de la Federació Catalana de Fotografia –FCF– de la que n’és membre fundador. Mitjançant ella, està vinculada a la Confederación Española de Fotografía –CEF– i adherida a la Fédération Internationale de l’Art Photographique –FIAP–. També es membre de la Photographic Society of America –PSA– i d’Image Sans Frontière –ISF–.
L’any 1998, AFOCER rep de la FIAP la placa d’argent agraïda per la organització de la V Biennal AQÜEDUCTE i la edició del llibre “Noves Tècniques i Tendències” editat per a commemorar el 50 aniversari de la Federació Internacional.
Després d’estar nomenada en varies ocasions, l’any 1999, la FCF li concedeix el títol de Millor Entitat Catalana de l’Any, i l’any 2000, rep de la CEF el Premi Nacional de Fotografia que l’acredita com la millor entitat fotogràfica estatal. L’any 2003, rep el títol d’Entitat Cerdanyolenca de l’Any, guardó que atorgan els mitjans de comunicació a la entitat local que mes s’ha distingit per la seva tasca cultural.
Actualment, AFOCER compta amb diversos socis que destaquen per la seva brillant trajectòria creativa, la qual els ha proporcionat diverses distincions i condecoracions en diferents manifestacions, tant de caràcter nacional com internacional.
La formació bàsica dels seus associats es l’objectiu prioritari d’AFOCER. Per aconseguir-ho, s’organitzen periòdicament cursos d’iniciació y perfeccionament; tallers i seminaris especialitzats que inclouen les diverses tècniques fotogràfiques; concursos exclusivament socials de diversos nivells, tant d’impresions en monocrom i en color com presentacions d’arxius digitals, amb un total de 40 convocatòries anuals. Per a les pràctiques, els socis disposen de 2 laboratoris, un de químic i un altre de digital, ambdos completa-ment equipats, també d’un estudi fotogràfic. Per a la projecció d’audiovisuals, disposem d’una sala de projeccions sonoritzada, també funciona un servei de préstec de llibres especialitzats.
Per a la promoció i difusió de la Fotografia i dels seus associats, AFOCER organitza regularment varies exposicions i concursos de diversos àmbits i categories; entre ells destaquen el Santiago Piñol, el de l’Aplec de Sant Iscle, el Pere Viltró i la Biennal Internacional Aqüeducte.
AFOCER, és propietària d’uns importants Fons Fotogràfics totalment classificats i informatitzats. Estan organitzats en dues seccions, Documental i Creativa. A partir d’ells s’està desenvolupant el projecte MIF, Museu Internacional de Fotografia.

Estem a:
l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès
Carre Industria, 38-40
08290 Cerdanyola del Vallès, España